milKIT

milKIT is een van de meest toonaangevende bedrijven op vlak van conversie naar tubeless rijden. 

Het is al lang geen hype meer. De algemene trend nu en in de toekomst is dat alle wielen ' tubeless ready ' door alle wielfabrikanten worden aangeleverd. Net daarom heeft het Zwitserse milKIT een uiterst ingenieus maar supersimpel systeem uitgewerkt die voor u het leven gemakkelijk maken om deze tubeless ready wielen snel en zorgvrij van anti-lekvloeistof te voorzien. 

De EUROBIKE award winnende ' milKIT booster'  is een handig herbruikbaar hulpmiddel om in één keer snel jouw tubeless band op te pompen ( vervangt C02 cartridge of dure compressor). je hebt het altijd mee want fungeert ook als drinkfles. Daarnaast biedt het gepatenteerde milKIT valvesysteem het voordeel om eerst uw tubeless band droog te monteren, daarna de antilekvloeistof toe te voegen zonder druk verlies én ook handige extra om ook de druk te meten. Geen vieze handen, geen klodden!  Finaal mogen we zeker ook niet de anti-lekvloeistof vergeten. Deze blijft steeds homogeen ( dus schudden is niet nodig) , is niet corrosief, en volledig bio afbreekbaar. 


Conimex

Het eerste baanbrekende product die milKIT lanceerde bij aanvang , was de milKIT booster.  

De EUROBIKE award winnende milKit Booster is een revolutionair hulpmiddel die je toelaat om tubeless banden snel en eenvoudig op te pompen zonder een grote en dure luchtcompressor.

Monteer de Booster op het ventiel en…klaar !

Met de Booster kan je de band in de velgrand laten springen. De lichte ( 150 gr) Booster is heel compact en licht. Zo kan je onderweg gemakkelijk een tubeless band monteren, vervolgens de sealant en ventielkern aanbrengen en de band daarna verder oppompen. Bovendien super milieuvriendelijk want dit product vervangt het eenmalig gebruik van C02 cartridges of dure compressors en kan je overal gemakkelijk meenemen want onderweg dient deze ook als drinkfles.  

Het milKIT valve systeem is het tweede product die het bedrijf maakt, en hier terug bekroont met een " best of " prijs door MTB magazine. 

Je hoeft het afdichtmiddel pas na het oppompen van je band te injecteren via het ventiel. Met een handig meetsysteem check je snel of er wel voldoende vloeistof is aangebracht en gaat bijvullen in een handomdraai. 2 voordelen in één klap.

milKIT heeft een speciaal ventiel ontworpen waardoor er geen luchtverlies meer is en geen kans meer op verstopping. In combinatie met hun tubeless spuit is het monteren en nakijken van de tubeless vloeistof ook een stuk makkelijker geworden.


Conimex
Conimex

Om te eindigen, en zeker niet in het minst , bracht milKIT onlangs haar eigen anti-lekvloeistof op de markt. 

  • Dicht scheuren en gaten tot 6mm
  • Blijft homogeen - opschudden is niet nodig
  • Gaat jaren mee in de fles
  • Synthetische latex betekent geen ammoniak of chemisch agressieve ingrediënten, dus geen vreselijke geur of schade aan velgen en banden.
  • Niet-allergeen, ongevaarlijk en afwasbaar
  • Werkt van -20 tot +50° C / -4 - 122° F
  • Geschikt voor CO2
  • Werkt goed bij hoge druk, dus geschikt voor gravel- en wegbanden en ook MTB

milKIT nieuws

milKIT Downloads

Meer milKIT

Ga naar websiteofvolg op

Ons dealernetwerk

conimex is actief in de volledige Benelux. Dankzij ons unieke b2b bestelplatform kunt u 7/7 bestellen!

Become a dealer Dealer login