SOLESTAR

SOLESTAR

GEPATENTEERDE INLEGZOLEN SPECIFIEK ONTWIKKELD VOOR FIETSERS 

Een toeval kan het niet zijn wanneer ontzettend veel profrenners kiezen voor SOLESTAR inlegzolen : Tiesj Benoot, Greg Van Avermaet,  Andre Greipel, Mateo Trentin, Wout Van Aert, Rick Zabel, Theo Bos , Pauline Ferrand-Prévot, ex prof maar toprenner Fabian Cancellara, zijn slechts enkele van de vele professionele renners die bewust voor Solestar kiezen. 

EEN ZOOL DIE HET ALLEMAAL KAN ....

Daar waar vele andere merken verschillende types inlegzolen produceren heeft u bij SOLESTAR één type inlegzool nodig, om het even uw morfologie, en dit dankzij de gepatenteerde " stabilization delta " technologie.  


Conimex

Alles stoelt op het belangrijke uitgangspunt dat de beweging die uw voet maakt bij het stappen/ lopen geheel anders is tov de beweging die u maakt tijdens het fietsen.

Er kan geen groter verschil zijn ! 

SOLESTAR focust specifiek op de beweging die een voet maakt tijdens het fietsen. GROTER COMFORT - OPTIMALE KRACHT OVERBRENGING - HOGERE STABILITEIT

Waar andere voetzoolmerken starten vanuit een orthopedisch standpunt ( wandelen/lopen / springen ...) doet Solestar dit dus NIET !  

Tijdens het fietsen is er slechts één positie waarbij de renner/fietser de meest stabiele basis creëert voor zijn/haar lichaam. Dit noemt met de " neutrale 0 positie van de voet " ( Zero Neutral position of the foot ). Deze positie/vorm werd gepatenteerd door SOLESTAR.

De kunst bestaat erin de voet naar deze meest optimale FIETS positie te corrigeren. Belangrijk punt is het begrip dat de voet moet worden gecorrigeerd naar deze " meest optimale positie " en niet andersom ( zool die wordt aangepast aan de vorm van de voet, zoals gebeurd tijdens het wandelen/lopen).   ALLE Solestar inlegzolen voorzien dus de optimale basis om uw voet in deze positie te brengen, om het even of uw voet laag, midden of hoge voetboog maakt.

Conimex
Conimex

Afhankelijk van hoe sterk uw voeten proneren ( naar binnen draaien ) of supineren ( naar buiten draaien ) zal u zich al snel na een aantal fietstochten kunnen aanpassen aan de Solestar inlegzolen.

Belangrijk tijdens deze " inrijdperiode " is om rustig te fietsen en niet al te lange fietstochten te maken.

Het is namelijk de voet die zich dient aan te passen aan de zool en niet de zool die zich aanpast aan de voet. Een revolutionair concept dus met bewezen meerwaarde. ( zie wetenschappelijke onderzoek onderaan webpagina)

Heeft u linker voet een andere vorm tov uw rechtervoet ? Geen probleem : de gepatenteerde vorm van de Solestar zool zorgt ervoor dat uw voet tijdens het fietsen altijd wordt voorzien van de nodige steun en dit op de 3 meest cruciale punten. ( zie foto hiernaast ) : de  " STABILISATION DELTA  "  

DE VOET VRAAGT WAAR NODIG STEUN AAN DE ZOOL

Conimex
Conimex

UITPROBEREN ? UIT LOOPT GEEN ENKEL RISICO ... 

Een revolutionair concept op de markt brengen is één ding. Solestar gaat hierin nog een stap verder en geeft , als enige merk in haar sector , een " 6 weken recht van retour " garantie" .  

Bent u dus niet tevreden, worden de zolen teruggenomen en krijgt u uw geld terug

ConimexConimexConimex

SOLESTAR zolen werden wetenschappelijk uitvoerig onderworpen aan testen door de Universiteit van Keulen . zie HIER voor volledige beoordeling. 

Hieruit blijkt dat ZONDER en MET Solestar zolen er een duidelijk verschil blijkt. MET Solestar zolen er is :

  • Substantieel minder kracht verlies ( 4-5 watt ) ! zie grafiek , links 
  • Grotere stabiliteit ( zie druk verdeling voet 2de afbeelding : deze is beter verdeeld en minder geconcentreerd op de rechter foto , MET Solestar zolen, alsook knie belasting zonder en met Solestar : de knierotatie alsook druk is beter MET tov zonder ) 
  • Groter comfort 

SOLESTAR nieuws

Veelgestelde SOLESTAR vragen

Wie verkoopt Solestar inlegzolen ?

Omwille van de technische aard van het product zal u merken dat enkel gespecialiseerde bikefitters of fietsdealers de zolen zullen aanbieden. 

Voor de Solestar dealer lijst kna u terecht op de dealerlocator. 

Hoe duurzaam zijn Solestar zolen ?

Ontzettend duurzaam ! 

Solestar garandeert het 100% werking gedurende minimum van 40 000 - 45 000 km ! Dat is het 3 tot 4 voudige tov wat gangbaar is in de markt. 

Hoe kan het dat Solestar met 1 zool type ieder type voet kan dienen ?

Dit komt doordat , tijdens het FIETSEN , de voet slechts één optimale positie dient aan te nemen : de ZERO NEUTRALE positie.  ( dit is anders tijdens het wandelen waar het afwentel moment van de voet anders verloopt ).

De zool is zo gevormd , ongeacht of u platvoeten, bolle voeten , voeten die supineren - naar buiten draaien enz heeft , om deze naar de optimale positie te corrigeren. 

De zool zal aan de voet de ondersteuning bieden waar nodig. We bedoelen hier specifiek mee : 

  • indien bijvoorbeeld naar buiten neigt bij het fietsen , is een verharding voorzien net om te voorkomen dat deze naar buiten kantelt. Des te beter indien u deze ondersteuning niet nodig heeft , maar ze is aanwezig . 
  • heeft u bijvoorbeeld platvoeten is een kromming, in de juiste hellingshoek , voorzien om de binnenzijde van uw voet een mooie kromming te geven. Des te beter indien u deze ondersteuning niet nodig heeft , maar ze is aanwezig. 

Het is dus de kunst om de voet naar deze optimale positie te corrigeren. De voet moet zich aanpassen aan deze nieuwe ' zero neutrale positie ' . 

Wat maakt SOLESTAR zo anders tov andere inlegzolen ?

Solestar is anders , reeds vanuit haar uitgangspunt. 

Solestar kijkt wat er met een voet gebeurd specifiek tijdens het fietsen daar waar de meeste andere inlegzolen merken starten vanuit de " orthopedische " benadering ( = beweging van de voet tijdens het wandelen, stappen, lopen enz ) . 

Solestar heeft uit 1000en voetanalyses alsook weteschappelijke bevindingen van de Unversiteit van Kohln vastgesteld dat een voet tijdens het fietsen maar één optimale positie kan aannemen : de ZERO NEUTRALE positie . Deze positie heeft Solestar gepatenteerd alsook in de vorm van hun zolen gegoten. 

Tijdens het wandelen , stappen , lopen is het afwentel moment van de voet inderdaad anders en is er noot aan ' custom ' zolen volgens vorm van de voet. Bij het fietsen is dit NIET het geval en is er maar een ideale positie. Logisch wanneer u erover nadenkt want de voet zit vast in de fietschoen en maakt enkel een cirkelbeweging tijdens de trek/duwfase. 

Solestar bezit dus als enige :

  • Vorm zool , zero neutrale positie
  • Fixatie van de voet in deze positie ( door gebruik materiaal : glasvezel of carbon )
  • 6 weken recht van retour garantie ! 
Wat als ik niet tevreden ben over Solestar inlegzolen ?

U krijgt u geld terug zonder enige vraag. 

SOLESTAR biedt u als ENIGE inlegzolen merk 

Meer SOLESTAR

Ga naar websiteofvolg op

Ons dealernetwerk

conimex is actief in de volledige Benelux. Dankzij ons unieke b2b bestelplatform kunt u 7/7 bestellen!

Become a dealer Dealer login