MAKING YOUR TUBELESS LIFE EASY
MilKIT is one of the leading companies in conversion to tubeless riding.
MilKIT's patented valve system is the ONLY one in the market that lets you insert tyre sealant into your tubeless wheel quickly, without ' blobs'.
There is nothing on the market that works neater, faster and more efficiently. Nothing.
EACH PRODUCT DISTINCTIVE.
What sets milKIT apart ? the answer is simple : EVERYTHING.
Valve: allows the sealant to be sprayed directly into the tyre (no mess, no mess, always being able to check how much sealant is left in your tyre)
Did you know that ? milKIT has KITS ( valve with syringe ) that allow you to keep using your preferred seal. The 'Tubeless conversion' valve system is second to none....
Seal : 100% biodegradable, odourless, fast-acting. The milKIT seal is winner of several independent tests.
Booster : no need for an expensive bulky air compressor to quickly pressurise your wheels/ pop your tyre in the rim. With this booster, time after time, you can do this job yourself quickly and at no cost.
milKIT : Ingenious and sophisticated.
EUROBIKE AWARD WINNER
The EUROBIKE award winning milKit Booster is a revolutionary tool that allows you to inflate tubeless tyres quickly and easily without a large and expensive air compressor.
Mount the Booster on the valve and... done !
With the Booster, you can pop the tyre into the rim flange. You can inflate the aluminium canister to 11 bar with a foot pump. Just pump the pressure you need to inflate your type of tyre into the canister. Then place the Booster on the valve , press and the tyre is immediately inflated to the desired pressure.
The lightweight ( 150 gr) Booster is very compact and super eco-friendly as this product replaces the one-time use of C02 cartridges or expensive compressors and you can easily take it everywhere as it also serves as a drinking bottle on the road.
BEST OF VALVE SYSTEM
The milKIT valve system is the second product the company makes, and back here awarded a " best of " prize by MTB magazine.
You only need to inject the sealant through the valve after inflating your tyre. This is because the check valves on the valve prevent pressure loss.
- With the milKIT syringe, you inject the sealant directly into the tyre. No dirt and fast !
- No risk of clogging !
- At all times you can check the amount of sealant yourself and quickly top it up if necessary.
NO system is as useful.
CONSTANT STRIVING FOR INNOVATION. ENVIRONMENT FRIENDLY.
Last, and certainly not least, MilKIT recently launched its own anti-leak fluid.
- Seals cracks and holes up to 6mm
- Stays homogeneous - no shaking up required
- Lasts for years in the bottle
- Synthetic latex means no ammonia or chemically aggressive ingredients. So no horrible smell or damage to rims and tyres.
- Non-allergenic, harmless and washable
- Works from -20 to +50° C / -4 to -122° F
- Suitable for CO2
- Works well at high pressure. So suitable for gravel and road tyres and also MTB
Want to know more about MilKit or become a dealer?
Contacteer ons
MILKIT vragen
-
Heb ik een andere dérailleur nodig voor een ovaal kettingblad?
Nee. Alle dérailleurs op de markt werken prima met een ovaal kettingblad. De beweging van de dérailleurkooi is minimaal en binnen het natuurlijke bereik.
-
Hoeveel druk pomp ik in de booster?
De druk in de booster hangt sterk af van de velgcombinatie en of de band al is opgepompt. Met 6 bar / 87 psi werken in de meeste gevallen alleen goede velgcombinaties of banden die al opgepompt zijn. Met 8 bar / 116 psi werken de meeste banden en slechts in enkele extreme gevallen is de volle 11 bar / 160 psi nodig.
-
Welke maat van Booster heb ik nodig?
Een van de belangrijkste voordelen van de milKit tubeless booster is de zeer efficiënte luchtstroom: in tegenstelling tot andere tubeless boosters heeft de milKit booster geen slang en dus geen drukverlies - de volledige luchtdruk zit vlak bij je ventiel. Met zoveel lucht die in een oogwenk in de band schiet, is zelfs de kleine booster efficiënt genoeg om elke band (behalve dikke fietsbanden) op te pompen. De keuze van de booster hangt dus af van de grootte van je fles: misschien een compacte 0,6L / 17oz of 0,75L / 25oz om in je bidonhouder te passen of de grote 1,0L / 34 oz om meer water mee te nemen tijdens je rit.
-
Kan ik de booster gebruiken met eender welk ventiel?
De milKit tubeless booster kan worden gebruikt met elk Presta tubeless ventiel. De milKit-ventielen hebben het voordeel (naast de mogelijkheid om uw dichtmiddel te meten en bij te vullen zonder de lucht uit uw band te laten ontsnappen) dat ze de lucht in de band houden zonder de ventielkern in het ventiel - wat het oppompen gemakkelijker en efficiënter maakt.
Presta ventielen met externe schroefdraad die niet tot de bovenkant van het ventiel reiken, verminderen de efficiëntie van de milKit booster.
-
Zet de booster mijn band volledig op de velg?
De booster is alleen bedoeld om uw band voor te pompen, zodat hij strak genoeg op de velg zit om de lucht binnen te houden. Je hebt dan genoeg tijd om het dichtmiddel door het milKit-ventiel aan te brengen, met de milKit-spuit en naald het ventielhuis terug te schroeven en de band op volle druk te brengen totdat hij volledig op de velg springt.
Als uw band de lucht niet goed vasthoudt na voorpompen met de booster, moet u misschien eerst het ventiel terugschroeven, de band op volle druk brengen tot hij volledig op de velg springt en dan de bandenspanning verlagen tot minder dan 1,5 bar / 22 psi om het afdichtmiddel in de band aan te brengen.
-
Kan ik Milkit gebruiken met ventielen van een ander merk?
Onze kleppen zijn op maat gemaakt, omdat ze aan de onderkant gesloten rubberen flappen hebben.
Dit heeft verschillende voordelen:- De ventielen raken niet meer verstopt.
- Ze houden de lucht in de band, zelfs als u het ventiel verwijderd (gemakkelijker montage van tubeless banden).
- Ze maken het meten en bijvullen van dichtmiddel mogelijk met de luchtdruk nog in de band.
U kunt ventielen van andere merken gebruiken, maar dan profiteert u niet van de beste voordelen die MilKit biedt.
-
Hoeveel afdichtmiddel moet ik in mijn band doen?
Veel factoren kunnen van invloed zijn op de beslissing hoeveel afdichtingsmiddel in een binnenbandloze band moet worden aangebracht.
Sommige banden "absorberen" veel dichtmiddel en een paar dagen na de montage is een aanzienlijk deel van het dichtmiddel verdwenen.
Dit is waar het milKit ventiel en spuiten systeem van pas komt: wij adviseren om altijd te controleren hoeveel dichtmiddel er nog in de band zit een paar dagen na montage.De keuze van de juiste hoeveelheid sealant hangt ook af van de prioriteiten van de gebruiker: meer sealant toevoegen resulteert in een betere lekbescherming, maar maakt de band zwaarder. Met het milKit ventiel en spuiten systeem, dat het meten en bijvullen van het dichtmiddel snel en gemakkelijk maakt, kan de juiste hoeveelheid dichtmiddel stap voor stap worden getest en geoptimaliseerd zonder gedoe.
Wij adviseren te beginnen met de volgende hoeveelheden en van daaruit de juiste hoeveelheid kit te optimaliseren:
- Weg / grind 40-80 ml / 1,4-2,7 oz
- 26" MTB 60-80 ml / 2-2.7 oz
- 27,5" MTB 80-100 ml / 2.7-3.4 oz
- 29" MTB 100-120 ml / 3.4-4 oz
-
Kan ik de sealant dunner maken door water toe te voegen?
Ons dichtmiddel is een beetje dikker dan het dichtmiddel dat u misschien heeft gebruikt. Het blijft altijd homogeen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het schudden van de fles voor gebruik of dat de deeltjes niet gelijkmatig in de band worden verdeeld.
Het dichtmiddel bedekt de binnenkant van de band mooi, maar dat betekent ook dat er minder dichtmiddel naar de bodem vloeit, wat dan met de milKit spuit kan worden gemeten. Als gevolg daarvan zal het "mobiele" deel van het afdichtmiddel dat u meet kleiner zijn in vergelijking met de totale hoeveelheid afdichtmiddel in de band.
Als u uw dichtmiddel dunner wilt hebben, kunt u tot 30% water aan het dichtmiddel toevoegen. Dit verlengt de levensduur van het afdichtmiddel en zorgt ervoor dat het beter naar de bodem van de band vloeit, maar het vermindert ook enigszins de lekbestendigheid van het afdichtmiddel.
Het is altijd een afweging tussen levensduur en lekbestendigheid als het om afdichtmiddelen gaat. U zult moeten uitzoeken wat voor u de juiste balans is. Maar hey, dat is precies waarvoor het milKit spuitsysteem er is, toch? Om u te helpen begrijpen wat er gebeurt met het dichtmiddel in uw band.
Een belangrijk gegeven bij het monteren van een nieuwe band is dat een aanzienlijke hoeveelheid afdichtmiddel in de poriën van de band "verdwijnt". Wij raden u aan enkele dagen na de montage te meten hoeveel afdichtmiddel er nog in uw band zit - dat is de hoeveelheid afdichtmiddel voor de beste prestaties.
-
Wanneer moet ik mijn sealant vervangen?
Er zijn twee redenen waarom u uw kit regelmatig moet controleren:
- Uitdroging van kit
- Het afdichtmiddel wordt oud
U moet altijd de door de fabrikant van het afdichtingsmiddel aanbevolen hoeveelheid in uw band hebben. Na verloop van tijd zult u een gevoel krijgen hoe vaak u het afdichtmiddel moet controleren. Voor een lange rit of een vakantie is het altijd goed om het afdichtmiddel te controleren, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw tubeless systeem in orde is.
Sealants worden ook oud en verliezen hun functionaliteit. Oude kit is te herkennen aan een verandering van kleur of wanneer het begint op te lossen en de consistentie meer op water lijkt dan op nieuwe kit. Oud dichtmiddel moet met de injectiespuit uit de band worden verwijderd. Het mengen van nieuw met oud afdichtmiddel wordt niet aanbevolen.
MilKit afdichtingsmiddel lost niet op en wordt na verloop van tijd alleen maar dikker. Toch moet het afdichtmiddel regelmatig worden vervangen om de beste prestaties te garanderen.
-
Hoe kan ik de sealant van mijn kleren afwassen?
Een van de belangrijkste voordelen van onze kit is dat hij in water oplosbaar is. U kunt het dus met water van uw gereedschap en kleding afspoelen. Let erop dat u de kit wast terwijl deze nog vloeibaar is - eenmaal opgedroogd is deze gemaakt om sterk en duurzaam te zijn - en daarom zeer moeilijk te verwijderen van kleding.
-
Hoe breng ik het velglint goed aan?
Ons tubeless velglint is gemaakt met drukgevoelige lijm. Dat betekent dat er na het tapen druk moet worden uitgeoefend voor een goede hechting.
Wanneer je de band opblaast zal het velglint hem vasthechten aan de velg.Bekijk zeker deze video!
-
Bij welke temperatuur breng ik het velglint aan?
Voor het tapen helpt een hogere temperatuur, maar kamertemperatuur (>25°C) zou prima moeten werken.