IT'S RAINING,YOU'RE TRAINING

SPATZ verovert de markt bij storm met haar unieke en vooral heel praktische fietskleding.
Iedereen kent het. Het regent, het is koud, het waait en je hebt een fietsrit voor de boeg. 


Dankzij SPATZ zijn koude voeten, benen, handen ... verleden tijd.

Als nieuwkomer zette het Engelse Spatzwear al snel haar stempel en werd het bekend als hét go-to clothing brand voor gebruik tijdens slechte weersomstandigheden.

Geen excuses meer ... fietsen

ALLES FUNCTIONEEL

Tom Barras, ingenieur van opleiding en ex-prof renner had tijdens zijn wielercarrière vaak ondervonden dat kleding hem niet alles bood (vooral tijdens slecht weer) wat hij ervan verlangde.
De beste producten ontstaan vaak door een gebrek eraan.

Tom ontwikkelde algauw SPATZ en heeft als doel geen enkel kledingstuk te ontwikkelen, tenzij het een toegevoegde waarde kan zijn voor uw rijervaring. 

Bescherming en pasvorm zijn hierin essentiële troeven.

Alles is functioneel én met de beste materialen.

ONMIDDELIJK SUCCES

Zoals SPATZWEAR is er geen gelijke in de markt.

Extreem nuttige en kwalitatieve 'slecht weer kledij', daar is SPATZ pionier in. Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij bekende profrenners. Ondanks dat ze vaak gesponsord worden, kloppen ze vaak aan om SPATZ aan te kopen.

Jasper Philipsen, Jasper Stuyven, Zdenek Stybar, Tim Declercq, Yves Lampaert, Tom Pidcock maar ook ex-profs zoals Mario Cipollini, Johan Museeuw erkenden reeds de meerwaarde van SPATZ producten.

SPATZ is vandaag officieel partner van Alpecin-Quickstep team.

LESS IS REALLY MORE

De kern van SPATZ situeert zich in de isolerende neoprene schoenovertrekken, de handschoenen alsook de bijzonder kwalitatieve BaseZ baselayer.

Verder ontwikkelde SPATZ een bijzonder technische maar strakke bijkomende lijn waar ook fietstruitjes / bib short / windjackets toe behoren om uw kit te vervolledigen.

Een tijdloos design waar u altijd goed mee zult staan.

Less is really more.

Meer weten over Spatzwear of wens je dealer te worden?

Contacteer ons

Chloé Clauwaert

SPATZWEAR vragen

 • Hoe trek in mijn overschoenen correct aan?

  Om je overschoenen correct aan te doen bekijk je best even volgende instructievideo: https://youtu.be/R4iOizOmHgA

 • Hoe reinig ik mijn Spatz overschoenen?

  De beste manier om je overschoenen te kuisen is door ze eerst te spoelen met koud of lauw water. Gebruik een milde zeep en een zachte spons om hardnekkig vuil af te vegen. Je kan natuurlijk ook gewoon je overschoenen meenemen in de douche. Dan zijn ze zeker en vast proper voor je volgende fietsrit.

 • Hoe droog ik mijn overschoenen?

  Dep overtollig water af met een zachte handdoek. Hang de overschoenen d.m.v. de klittenband op in een warme ruimte.

 • Hoe berg ik mijn overschoenen op?

  De belangrijkste boodschap die we u kunnen meegeven is dat neopreen kan kreuken als je uw overschoenen opvouwt. Dit heeft geen invloed op je prestaties maar je kan dit maar beter vermijden.

  Om ze op te bergen leg je ze best op een plank of in een kast zonder ze op te vouwen. Je kan ze natuurlijk ook na het drogen gewoon aan je wasrek laten hangen.

 • Zal Spatzwear me laten zweten als een gek?

  SPATZ zijn ontworpen voor koude en/of natte omstandigheden. Als je een beetje zweet in SPATZ, dan hebben we ons werk gedaan. De voering van SPATZ is ontwikkeld om vocht actief af te voeren, maar het belangrijkste is dat het opgevangen vocht WARM wordt gehouden. Denk aan een "wetsuit". Experimenteer met het dragen van SPATZ onder en over je beenwarmers / panty's en ontdek wat voor jou het beste werkt in welke omstandigheden.