THE BEST SUPPORT FOR YOUR FEET. MAKING SURE YOU CAN ENJOY YOUR SPORT TO THE MAX.

Onze voeten zijn het fundament van ons lichaam. Daarom willen we hen de beste ondersteuning geven, die essentieel is om nu en in de toekomst van je sport te kunnen genieten.

Solestar inlegzolen zijn ongeëvenaard in hun ontwerp en fabricage. Dankzij hun unieke concept zijn Solestar inlegzolen in staat de voet in de optimale neutrale positie te brengen. Door het gepatenteerde ontwerp en een stabiliserende laag vezelmateriaal houden de inlegzolen de voet zelfs onder zware belasting in deze positie.

TECHNOLOGIE

De meeste inlegzolen worden ingedeeld in voettypen zoals 'hoge voetboog', 'platte voetboog', de voet zakt naar binnen/buiten.

Uit uitgebreid onderzoek en ervaring van SOLESTAR is gebleken dat een in voor de verschillende voettypen meestal de bestaande misplaatsing reproduceert die niet de beste positie voor het looppatroon van de voet oplevert.

Ongeacht het voettype is de neutrale positie de plaats waar alle voeten moeten staan. Dit omdat deze de voet in een rechte positie plaatst die de kracht op de meest ergonomische en effectieve manier overbrengt.

SUPERIEURE PRODUCTKWALITEIT

SOLESTAR inlegzolen zijn gemaakt van robuuste materialen van de hoogste kwaliteit. Het met koolstofvezel versterkte voetbed is niet alleen sterker en meer ondersteunend, het gaat ook uitzonderlijk lang mee. Aangepast aan de individuele behoeften van elke sport, zijn de vezels uitgelijnd in de richting van stabilisatie of demping. Zo worden het enkelgewricht en de voetboog ondersteund en worden andere gebieden zoals de voorvoet en de tenen comfortabel gepositioneerd.

KONTROL

SOLESTAR KONTROL is ontworpen voor de prestatiegerichte fietser. De unieke glasvezelconstructie zorgt voor een sterk en stabiel platform en biedt een uitstekende krachtoverbrenging, comfort en blessurepreventie.

Uw voeten worden ondersteund in een positie die zorgt voor meer stabiliteit, comfort en krachtoverbrenging tijdens het trappen, en een verminderd risico op blessures.

 • Lichtgewicht en supersterke glasvezelkern voor ondersteuning
 • Ontwikkeld in samenwerking met profwielrenners voor een betere krachtoverbrenging en efficiëntie
 • Een sterke voetpositie verbetert het comfort en vermindert het risico op blessures

BLK

SOLESTAR BLK is ontworpen voor het hoogste prestatieniveau. De unieke koolstofvezelconstructie biedt een ongeëvenaarde ondersteuning, maar met een minimaal gewicht. De inlegzoolkeuze van professionals.

Uw voeten worden ondersteund in een positie die zorgt voor meer stabiliteit, comfort en krachtoverbrenging tijdens het trappen, en een verminderd risico op blessures.

 • Ontwikkeld met profwielrenners om de efficiëntie te verbeteren
 • Lichtgewicht supersterke koolstofvezel kern voor ondersteuning
 • De best mogelijke stabiliteit en krachtoverbrenging

Meer weten over Solestar of wens je dealer te worden?

Contacteer ons

Chloé Clauwaert

SOLESTAR vragen

 • Wat maakt Solestar inlegzolen zo uniek?

  SOLESTAR inlegzolen bieden een ongekend niveau van constructie en materialen. Onze gepatenteerde Stabilization-Delta-technologie maakt het verschil en brengt uw voeten in de optimale positie voor maximale stabiliteit, comfort en prestaties bij alle soorten sporten.

  SOLESTAR inlegzolen hebben een speciale, gepatenteerde structuur die de voet in de neutrale positie geleidt en in deze positie stabiliseert. Bovendien hebben SOLESTAR inlegzolen een belastbare kern. Van de voorvoet tot de achtervoet ondersteunt deze kern de voet en zorgt ervoor dat de voet zijn stabiliteit niet verliest en dat de kracht optimaal wordt overgedragen.

 • Hoe ben ik zeker dat de Solestar zool in mijn schoen past?

  Ieder schoenenmerk hanteert verschillende afmetingen. Daarom kan het gebeuren dat je maat groter of kleiner moet nemen in vergelijking met de maat van je fietsschoen. Bekijk via deze link welke maat van inleggzool bij uw schoen past.

 • Zijn SOLESTAR inlegzolen eigenlijk alleen iets voor professionele sporters?

  SOLESTAR inlegzolen zijn mede ontwikkelt door professionele sporters, want daar wordt voortdurend gezocht naar optimalisatiemogelijkheden. De profs zijn dan ook meestal de eersten die kennis nemen van dergelijke innovaties. Niettemin zijn SOLESTAR inlegzolen voor elke sporter die zijn activiteit met meer comfort, controle en een betere krachtoverbrenging wil uitvoeren. Bovendien voorkomen SOLESTAR inlegzolen de typische overbelasting klachten bij het sporten.

 • Wat is het verschil tussen inlegzolen van Solestar en andere merken?

  Andere inlegzolen hebben meestal geen vaste kern. Daarom vervormen deze inlegzolen zodra zij worden belast. Bij bepaalde sporten, zoals fietsen, hardlopen, langlaufen en wandelen, moet de voet worden gestabiliseerd, wat alleen mogelijk is met materialen die stabiel zijn onder belasting.

 • Hoe lang duurt het om aan de SOLESTAR binnenzool te wennen?

  De SOLESTAR inlegzool voor brengt de voet in de optimale neutrale positie. De voet en de betrokken lichaamsstructuren zoals spieren, pezen en ligamenten hebben meestal enige tijd nodig om zich aan te passen. Het kan vier tot vijf trainingen duren voordat uw lichaam zich volledig aan de verandering heeft aangepast.

 • Hoe lang kan ik een SOLESTAR inlegzool gebruiken?

  De levensduur is afhankelijk van het gebruikspatroon. Een indicatie van slijtage is een afname van de oorspronkelijke stijfheid. Uw dealer kan u precies vertellen of uw huidige SOLESTAR inlegzool nog bruikbaar is. In de meeste gevallen hangt de gebruiksduur van de SOLESTAR inlegzolen samen met hoe lang u uw sportschoen gebruikt.

 • Moet ik de originele inlegzool uit de schoen halen als ik SOLESTAR inlegzolen gebruik?

  Ja, dit is absoluut noodzakelijk. De SOLESTAR binnenzool vervangt de originele binnenzool. Als de oorspronkelijke binnenzool in de schoen blijft zitten, past de SOLESTAR binnenzool niet of werkt hij niet.

 • Wat als de zolen toch niet zijn wat ik er van verwacht had?

  Wij willen dat u 100% tevreden bent met uw SOLESTAR inlegzolen. SOLESTAR performance inlegzolen hebben een direct effect op uw spieren en bewegingspatronen bij het fietsen, hardlopen en skiën. Daarom kan het tot 5 sessies duren voordat uw lichaam zich aan de verandering heeft aangepast. 

  Als u niet tevreden bent met uw inlegzolen nadat u de inlegzolen gedurende dit aantal ritten hebt gebruikt, kunt u uw inlegzolen retourneren tegen volledige terugbetaling binnen de eerste 6 weken na uw aankoop.

  Een terugbetaling is alleen mogelijk onder de volgende voorwaarden:

  • Inlegzolen die alleen besteld zijn voor maatvergelijking worden ongebruikt teruggestuurd;
  • De zolen mogen worden gebruikt maar niet worden aangepast (bijv. ingekort of vergelijkbaar, behalve Neutral Run/Hike/Kick);
  • Een identiek product mag slechts eenmaal per klant worden besteld en teruggestuurd.

SOLESTAR downloads